2016. aastal jätkus toiduainetööstuses juba 2015. aastal alguse saanud langustrend, mille tõttu ei saa viimaseid aastaid lugeda sektori jaoks just edukaimateks. Toidutööstuse kogukasum vähenes aastaga viiendiku võrra, langedes 2016. aastal 79 miljoni euroni. Töösturid tunnevad puudust valitsuse toest.
Soome konkurendid hakkasid kauplusekettide ostujuhte survestama, öeldes, et Eestist värske toidu toomine pole legaalne, ning toll pani meie auto parklasse ja kogu toit riknes, meenutas Lunden Foodi arendusdirektor Vambola Moores seika minevikust, mille lahendamiseks tuli abi küsida isegi Euroopa Liidult.
Majanduses valitsev ebakindlus sunnib paljusid ettevõtteid investeerimisplaane edasi lükkama, kuid sageli toovad just keerulistel aegadel tehtud nutikad otsused edu hetkel, kui turg taas kasvama asub. Õige hetke tabamiseks tuleb firma tegemistesse sügavam pilk heita, plaanid selgelt paika sättida ning õigel ajal õiged sammud astuda. Kuidas see täpsemalt käib ja kes ütleb, millal on just sinu äri jaoks see kõige õigem aeg?