Eesti hernevalgust lõhe valiti Indias kõige innovaatilisemaks tooteks
Eesti toidutootjatel on suur potentsiaal India turule sisenemiseks, selgus Eesti ettevõtjate ärimissioonil Indiasse. Eesti tooted võeti Indias hästi vastu.
TFTAKi äriarendusjuht Merli Üle ja TFTAKi toiduteadlane Mark Rohtaru Indias messil.
Foto: EIS
Indias toimunud Aasia ühel suurimal toidumessil SIAL võitis esikoha Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK) oma hernevalgust lõhefileega. Teise koha teenis OÜ Revala vitamiinidega rikastatud taimne jäätisepulber.
Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK) pälvis tunnustatud rahvusvaheliselt fondilt veerand miljoni euro suuruse rahastuse, et luua maailmas ainulaadset ja autentset lõhearoomi, tänu millele saab toota jätkusuutlikke ja maitsvaid mereande taimsetest toorainetest.
Toiduliit tunnustas juba 30. korda parimaid kodumaiseid toidutooteid, kuulutades Eesti Parim Toiduaine 2024 tiitli saajaks Tere AS uudse tofu vanillibatoonikese.
Tehast ehitades ei saa asju teha suvalises järjekorras, sest see on selline maailm, kus fantaasial on vähe ruumi ja asju tuleb teha täpselt, ütleb aasta töösturi nominent ja tänavu veebruaris kaerajoogitehase käivitanud Katre Kõvask.
Alates 12.06.2025 näevad Infopanga kasutajad ettevõtte vaates senisest märksa rohkem sisu. Kokku on lisandunud 9 uut andmeplokki, mille loomisel on kasutatud majandusaasta aruandeid, tehisaru ja teisi Infopanga andmeid.