• 08.12.22, 10:30

Eesti teadlased loovad tulevikutoidu jaoks ainulaadset lõhearoomi

Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK) pälvis tunnustatud rahvusvaheliselt fondilt veerand miljoni euro suuruse rahastuse, et luua maailmas ainulaadset ja autentset lõhearoomi, tänu millele saab toota jätkusuutlikke ja maitsvaid mereande taimsetest toorainetest.
Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus
  • Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus
TFTAKi valkude uurimise, lihaalternatiivide arenduse ja sensoorika meeskondade juhi Sirli Rosenvaldi sõnul alustavad nende keskuse teadlased Tallinnas Mustamäe teaduslaboris lõhearoomi uuringuid ja väljatöötamist just seetõttu, et kaasa aidata üha süveneva toidu- ja keskkonnakriisi lahendamisele. „Tööstuslik kalapüük ja vesiviljelus kurnavad liike, saastavad ja hävitavad olulisi elupaiku. Teadus peab toidukriisile appi tõttama selleks, et ökosüsteem säiliks ja inimesed saaksid söönuks,“ ütles Rosenvald.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 02.10.25, 09:03
Kaardistatud on varjatud tegur, mis võib tõsta tööga rahulolu
Hiljutise uuringu kohaselt mõjutab töötajate tööga rahulolu, nende tootlikkust ja füüsilist heaolu lisaks palgale, töökoormusele ja töö- ning eraelu tasakaalule oluliselt ka tööriiete hoolduskorraldus ja -kvaliteet.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele