Eesti teadlased loovad tulevikutoidu jaoks ainulaadset lõhearoomi
Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK) pälvis tunnustatud rahvusvaheliselt fondilt veerand miljoni euro suuruse rahastuse, et luua maailmas ainulaadset ja autentset lõhearoomi, tänu millele saab toota jätkusuutlikke ja maitsvaid mereande taimsetest toorainetest.
Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus
TFTAKi valkude uurimise, lihaalternatiivide arenduse ja sensoorika meeskondade juhi Sirli Rosenvaldi sõnul alustavad nende keskuse teadlased Tallinnas Mustamäe teaduslaboris lõhearoomi uuringuid ja väljatöötamist just seetõttu, et kaasa aidata üha süveneva toidu- ja keskkonnakriisi lahendamisele. „Tööstuslik kalapüük ja vesiviljelus kurnavad liike, saastavad ja hävitavad olulisi elupaiku. Teadus peab toidukriisile appi tõttama selleks, et ökosüsteem säiliks ja inimesed saaksid söönuks,“ ütles Rosenvald.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Liitu Tööstusuudiste iganädalase uudiskirjaga, et ükski oluline teema valdkonnas ei jääks märkamata.