Autor: Toomas Kelt, Sigrid Kõiv • 6. juuni 2024

Rõiva- ja tekstiilitööstuse käibe TOP: kasvu tõid militaarsektori tellimused

Eesti rõiva- ja tekstillitööstuste käive on viimase aastaga küll vähenenud, kuid marginaalselt – 1,1%, selgub värskest Äripäeva infopanga kvartaliraportist. Toome lugejateni ülevaate suurimatest käibekasvatajatest viimase nelja kvartali jooksul.
Viljandis tehnilisest tekstiilist eriotstarbelist varustust tootev Galvi-Linda kasvatas viimase nelja kvartaliga oma käivet pea 200%! Pildil ettevõtte tegevjuht Marge Laiõunpuu ja nende toodangut eksponeerivad mannekeenid.
Foto: Väinu Rozental

Eesti tekstiili- ja rõivatööstuse koondkäive oli viimasel neljal kvartalil 466,4 miljonit eurot, sektor on tööstusharudest üks väiksemaid. Aastaga vähenes sektori käive 1,1%, kuid võrreldes näiteks 2022. aasta koondkäibega on langus suurem – 19,8% (2022. aasta koondkäive oli Statistikaameti andmetel 581 miljonit eurot ja suurim alates 2018. aastast). Valdkonnas tegutseb 288 ettevõtet.

Viimane aasta läks paremini suurematel ettevõtetel, oma koondkäivet kasvatasid nii sektori viis kui ka kümme suurimat ettevõtet, vastavalt 6% ja 2%.

Äripäeva infopanga rõiva- ja tekstiilitööstuse värske konkurentsiraportiga saad tutvuda SIIT.

Järgnevalt anname ülevaate nii tekstiili- kui rõivatööstuse viieteistkümnest suurimast käibe kasvatajast perioodil II kvartal 2023 – I kvartal 2024. Edetabelisse on ettevõtted järjestatud käibe kasvu protsendi alusel, valikus on viiskümmend suurima käibega ettevõtet.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077