Autor: Tööstusuudised.ee • 29. mai 2024

Tööstusettevõtete teadlikkus infoturbest on üsna madal

Tootmise automatiseerimine toob endaga kaasa hulgaliselt küberturvalisusega seotud riske, kuid paraku pööratakse neile tähelepanu alles pärast intsidente, selgus Tartu Ülikooli teadlaste uuringust.
Uuringu üks autoreid Vjatšeslav Antipenko tutvustas tulemusi konverentsil Tark Tööstus 2024.
Foto: RIA

Eesti tööstusettevõtetes tootmise automatiseerimisega kaasnevaid riske ja nende maandamise võimalus uurisid teadlased Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) tellimusel. Küberturvalisus muutub tootmisettevõtete jaoks järjest olulisemaks, sest automatiseerimine ning tööstusrobotite, pilvepõhise andmetöötluse, tehisintellekti ja teiste murranguliste tehnoloogiate üha laiem levik tekitab suures koguses andmeid ja teavet.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077