Autor: Toomas Kelt • 26. jaanuar 2024

Küberrünnakute sihtmärk on ka tööstusautomaatika

Järjest sagenevate küberrünnakute üheks sihtmärgiks on olnud ka tööstusautomaatika. Riigi Infosüsteemi Ametist kinnitati Tööstusuudistele, et otseselt tööstusseadmete vastu suunatud rünnakud sagenenud ei ole.
RIA koostab regulaarselt ülevaateid Eestis toimunud küberrünnakutest, kuid tööstusseadmed nendes ülevaadetes õnneks ei domineeri.
Foto: Seiko Kuik/RIA

Novembris-detsembris tabas ka Eesti ettevõtteid rünnak, mis oli suunatud Iisraeli firma Unitronics tööstusautomaatika juhtseadmete vastu. RIA andmetel said pihta vähemalt kolme Eesti ettevõtte seadmed. Ühel juhul seiskus kaheksa katlamaja kaugjuhtimisseadme töö, teise rünnakuga sai pihta ühe valla vee-ettevõte ning selle tulemusena seiskusid üheksa reovee ja ühe joogivee pumbajaama kaugjuhtimisseadmed, kuid pumbajaamade töö siiski jätkus. Kolmas samalaadne rünnak tabas ehitusmaterjalide tootjat. Hiljem tabas rünnak veel ühte Eesti väiksemat katlamaja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077