Autor: Toomas Kelt • 29. mai 2024

Euroopa terasetööstuse mure – kliimameetmed ahistavad

Euroopa terasetööstuse esindajad tunnevad, et Euroopa kliimameetmed, eriti piiril kohaldatav süsinikdioksiidi kohandusmehhanism (CBAM), vähendavad sektori konkurentsivõimet.
Väljaspool Euroopa toodetud terase impordil tuleb lähiajal hakata tasuma süsinikuheite eest.
Foto: Worldsteel

CBAM on üks meetmetest, mis peaks vähendama Euroopa Liidu süsinikuheidet. CBAM näeb ette, et kui ettevõtja soovib tuua Euroopa Liitu kaupa, mille tootmine on saasterohke, tuleb tal maksta süsinikuheite eest tasu, mis on ekvivalentne sellele, mida tasuvad samalaadse kauba tootmisel EL ettevõtjad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077