Autor: Toomas Kelt, Sigrid Kõiv • 15. mai 2024

Konkurentsiraport: energeetikasektori käive langes aastaga ligi kolmandiku

Langevad energiahinnad on toonud alla ka energeetikasektoris tegutsevate ettevõtete käibed, selgub värskest Äripäeva infopanga energeetikasektori kvartaliraportist.
Meie energiaturgu mõjutab üha enam taastuvenergia tootmine. Pildil Enefit Greeni päikesepark.
Foto: Enefit Green

Energeetikasektoris tegutseb Eestis 186 ettevõtete, kelle viimase nelja kvartali koondkäive oli ligikaudu 3,8 miljardit eurot (koos Eesti Energia tulemustega). Võrreldes aasta varasema perioodiga langes koonkäive kolmandiku võrra – 31,3%, kusjuures kõik suuremad ettevõtted kaotasid käibes ligikaudu kolmandiku. Samuti langes veerand miljoni eurose käibepiiri ületanud ettevõtete arv kolmekümne võrra, I kvartali seisuga oli selliseid ettevõtteid 144.

Äripäeva infopanga värske energeetikarektori kvartaliraporti leiad SIIT.

Jättes võrdlusest välja Eesti Energia majandustulemused, oli energeetikasektori nelja viimase kvartali koondkäive 2,2 miljardit eurot, mis tähendas langust aasta varasemaga võrreldes 29,8%. Põhiliselt langes käive läinud aasta kolmandas ja neljandas kvartalis, suure käibelanguse peapõhjus on eelmise aasta kõrge võrdlusbaas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077