Autor: Toomas Kelt • 9. mai 2024

Baltic Workboatsi tehasejuht Erik Aleksejev: Saaremaa laevaehitaja niipea roboteid rakendama ei hakka

Baltic Workboats niipea täisautomatiseeritud robottehasele ei mõtle, sest Nasval valmivate laevade juures on vähe standardseid töid, rääkis tööstuskonverentsil Industry 5.0 Baltic Workboats tehase juht Erik Aleksejev.
Marko Saviauk (paremal) ja Erik Aleksejev.
Foto: Rene Lutterus

Aleksejev osales koos tarkvaraettevõtte Leanest juhi Marko Saviauku ja TalTechi infotehnoloogia teaduskonna dekaani Gert Jervaniga arutelul uute tehnoloogiate kasutamisest tööstuses. Ja kuigi digitaliseerimine on ka laevaehituses ülimalt oluline suund, ei saa vähemalt lähiajal Saaremaal palju roboteid kasutada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077