Autor: Tööstusuudised.ee • 26. aprill 2024

Taastuvelektri toodang kasvas esimeses kvartalis 17 protsenti

Esimeses kvartalis tootsid Eesti elektrijaamad taastuvelektrit 791 gigavatt-tundi ehk 17 protsendi võrra enam kui eelmise aasta samal perioodil. Taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia moodustas seejuures üle poole Eesti elektritoodangust.
Utilitase Saarde tuulepark.
Foto: Andras Kralla

Selle aasta esimeses kvartalis oli taastuvelektri osakaal elektri kogutarbimisest 30 protsenti ehk sama palju kui aasta tagasi. Taastuvelektri osakaal oli elektri kogutoodangust 55 protsenti, võrreldes eelmise aasta 45 protsendiga. Taastuvelektri osakaalu kasv on tingitud päikese- ja tuuleenergiast ning biomassist toodetud elektrienergia kasvust. Lisaks vähenes samal ajal mittetaastuvenergia elektritoodang.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077