Autor: Tööstusuudised.ee • 2. aprill 2024

Magustatud joogi maksukava õiguslik analüüs näitas eelnõu puudusi

Toidutööstuse Liidu tellitud magustatud joogi seaduse eelnõu õiguslik analüüs viitab väga tõsistele juriidilistele puudujääkidele ja järeldus sellest on ühene – maksu kehtestamine oleks õigustatud vaid juhul, kui tootjad keelduksid vabatahtlikult jookide suhkrusisaldust vähendamast.
Kõik Eesti suuremad joogitootjad on võtnud endale vabatahtlikult kohustuse vähendada oma karastusjookide suhkrusisaldust.
Foto: Andres Haabu

Sotsiaalministeeriumi väljatöötatud magustatud joogi maksu seaduse eesmärk on „jookides sisalduva suhkru koguse ja magusainete kasutamise vähendamine, et toetada elanikkonna tasakaalustatud toitumist.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077