Autor: Tööstusuudised.ee • 28. märts 2024

Ettevõtlusliidud: magustatud jookide maksustamine tugineb poolikutel arvutustel

Magustatud jookide maksustamise seaduse eelnõu tugineb ainult fiskaalpoliitilistel eesmärkidel ja rahvatervisega pole sel pistmist, leiavad Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja, Eesti Kaupmeeste Liit ja Eesti Karastusjookide Tootjate Liit sotsiaalministeeriumile saadetud seisukohas.
Sõnades on riigi soov vähendada magustatud jookide tarbimist, eriti noorte seas.
Foto: Andras Kralla

Sotsiaalministeeriumis valminud eelnõus ei viita mitte miski sellele, et eesmärgiks seatud rahvatervis paraneks. Kavandataval maksul on praegusel kujul ainult fiskaalne eesmärk, mida teostatakse joogi- ja toidutööstuse ning majanduslikult vähemkindlustatute arvelt, jõudmata lõpuks kummagi võimaliku eesmärgini: ei parane rahvatervise näitajad ega kasva maksulaekumine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077