Autor: Tööstusuudised.ee • 19. märts 2024

Presidendi noore inseneri preemia pälvis drooniarendaja Margus Sammelsaar

President Alar Karis andis tesmakordselt üle Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu noore inseneri preemia, mille pälvis mehitamata õhusõidukite arenduse ja tootmisega tegelev Margus Sammelsaar.
Margus Sammelsaar on mitmekülgne insener, kes töötab tehnoloogiajuhina ettevõttes Threod Systems.
Foto: Raigo Pajula

President Karis ütles preemia algatamise põhjendusena, et Eesti vajab insenere praegu ning vajab veel rohkem tulevikus, kui soovime olla tark ja mitmes mõttes rikas riik. „Ei ole majandusharu, mis suudaks tänapäeval hakkama saada insenerideta. Õigemini, ei ole sellist eluvaldkondagi. See oli hästi näha ka preemiale esitatud kandidaatide tegevusaladest, mis ulatus meditsiinitehnikast veevarustuseni,“ märkis riigipea. „Tutvudes sellele konkursile esitatud kandidaatidega, sain kindlust, et noore inseneri preemia oleks võinud olemas olla juba ammu. Meil on palju säravaid insenere, kelle töö väärib tutvustamist kogu ühiskonnale.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077