Autor: Kristjan Kurg • 15. märts 2024

Hekotek ostis pikaaegse partneri

Masinaehitusettevõte Hekotek ostis oma kauaaegse partneri automaatikaettevõtte SBA Service. Hekoteki juhi Heiki Einpauli sõnul oli tehingu üheks motivaatoriks see, et osapooled ei peaks enam vaidlema, kellele millised kulud ja tulud jäävad, kirjutab Äripäev.
Hekotek juhi Heiki Einpauli sõnul jõuti pikaaegse partneriga koos arusaamale, et tasub ühe omaniku all jätkata.
Foto: Andras Kralla

“Oluline põhjus on see, et teatud võtmeisikud siis ei vaidle ja kauple omavahel, vaid ettevõtte saab keskenduda sellele, kuidas kliente paremini teenindada,” põhjendas Einpaul. Kogu oma osaluse müüs SBA Service’i ainuomanik Oleg Kikkas, kel polnud kohe mahti oma seisukohti Äripäevale selgitada.

SBA Service on teinud juba 20 aastat kõikidele Hekoteki rajatatud graanulitehastele automaatika- ja elektrisüsteeme, rääkis Einpaul. “Ta on üks meie võtmeallhankijaid. Me tunneme üksteist väga hästi, me paikneme üksteisele väga lähedal,” kirjeldas ta Hekoteki suhet SBA-ga.

Ta selgitas, et pärast partneri ostmist saavad ettevõtted tegevusi koos planeerida. “Meie võtmeisikud ja SBA võtmeisikud võib-olla mingil momendil keskendusid omavahelisele kaubategemisele selle asemel, et oleks keskendunud sellele, kuidas projekt ratsionaalsemalt ja paremini ära teha. Nii et ma usun, et meie kliendid sellest võidavad,” rääkis Einpaul.

Pikemalt loe Äripäevast!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077