Autor: Kristjan Pruul • 15. märts 2024

ABB toob Eestisse tootmist juurde

Šveitsi elektritehnikagigant ABB laiendab Tallinna külje all Jüris oma tegevust, sealsesse tehasesse tehakse uusi investeeringuid ja värvatakse ka uusi töötajaid. ABB Soome töötajate jaoks tähendab see aga koondamisi.
ABB tehas Jüris.
Foto: Andres Haabu

ABB Helsingis asuv sünkroonmootorite staatoritootmine viiakse üle kontserni tehasesse Eestis. Üleminek toimub ajavahemikus august 2024 kuni juuni 2025, kirjutas Soome väljaanne Kansan Uutiset.

ABB Mootorite ja Generaatorite üksuse juht Eestis Argo Aavik selgitas Äripäevale, et ABB Large Motorsi globaalne äridivisjon tegi hiljuti otsuse konsolideerida Euroopa sünkroonmootorite staatorite tootmine kokku ühte asukohta, milleks valiti ABB mootorite ja generaatorite tehas Eestis. “Eesti üksustel on ABB-siseselt väga tugev maine, hinnatakse meie oskusi ning meie ärikultuuri,” lisas ta.

Pikemalt loe Äripäevast!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077