Autor: Lauri Leet, Toomas Kelt • 7. märts 2024

Pärnumaa perefirma sai jala laevatootjate ukse vahele

Vaid ühe projekti tellimused tagasid Pärnumaal kivist kõikvõimalikke tooteid valmistava perefirma Edelsteini aastamahust ligi poole. See üks projekt oli aga maailma suurima kruiisilaeva ehitus ning selle tulemusena on jalg laevaehituses ukse vahel, rääkis Äripäeva raadios Edelsteini büroojuht Markus Madis Kivimäe.
Sel suvel Soomes valminud maailma suurima kruiisilaeva Icon of the Sea sisutuses on Edesteinis valmistatud unikaalsed kaarjad kivist trepiastmed.
Foto: Meyer Turku

Edelstein toodab kivist tõesti kõikvõimalikke tooteid – köökide töötasapindu, valamuplaate ja valamuid, trepiastmeid, kaminate välispiirdeid, lillepotte jne. Vajalik kivi tuuakse Itaaliast, kuid kõik muu tehakse kohapeal Pärnumaal. Suurem osa toodangust eksporditakse Soome, osa müüakse ka Eesti turule.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077