Autor: Tööstusuudised.ee • 5. märts 2024

Elektrivarustuse tagavad uued gaasijaamad, lisaks ka tuumajaam

Riigikogu majanduskomisjoni istungil arutati Eesti 2030. aasta taastuvelektri tootmise eesmärgi saavutamiseks loodavat tuuleenergia toetusmeedet, oluliseks teemaks tõusis ka uute juhitavate elektrijaamade rajamine.
Eesti elektrivarustuse tagamiseks on juurde vaja uusi juhitavaid elektrijaamu, Auvere elektrijaama taolised põlevkivijaamad ennast enam ära ei tasu.
Foto: Liis Treimann

Komisjoni esimees Priit Lomp selgitas, et sellise lahenduste kombinatsiooniga tagatakse soodsaim lõpphind meie lõpptarbijale. „Seda peaks usaldama – elektrituru ennustamine on tänamatu töö, kuna muutujaid on väga palju, kuid arvutused on lõpuks teinud ala tippspetsialistid. Maismaa- ja meretuule toetamise, võrgureformi ning gaasielektrijaamade kombinatsioon tagab meile kõige soodsama elektri, toob Eestisse energiamahuka tööstuse ning tõstab ettevõtete konkurentsivõimet välisturul,“ märkis ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077