Autor: Tööstusuudised.ee • 27. veebruar 2024

Märtsis uuritakse Virumaa elanike suhtumist maavarauuringutesse ja kaevandamisse

TalTechi geoloogia instituut viib rahvusvahelise projekti raames märtsikuus Virumaa ja Harjumaa valdade elanike seas läbi küsitluse. Eesmärk on kaardistada kohalike suhtumist maavarauuringutesse ja kaevandamisega seotud teemadesse.
Uute kaevanduste rajamise mõte tekitab tihtilugu Eestimaa inimestes ärevust. Pildil paekivi kaevandamine.
Foto: Julia-Maria Linna

Küsitlus on osa Euroopa Komisjoni poolt rahastatud rahvusvahelisest AGEMERA projektist, mille eesmärk on leida uusi uuringumeetodeid ja tehnoloogiaid Euroopa Liidu maavarade väärindamiseks, parandada avalikkuse teadmisi kriitiliste toorainete rollist ning toetada maavarade uuringuid, mis arvestavad keskkonna ja ühiskonna heaoluga. Eestis on projekti esindajaks TalTechi geoloogia instituut, kelle roll piirdub küsitluse läbiviimise ja seotud teavitustegevustega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077