Autor: Toomas Kelt • 2. veebruar 2024

Suurema kärata loodud plaan seab eesmärgiks Eesti majanduse kahekordistamise

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis on valminud Eesti majanduspoliitika põhimõtete alusdokument, pikaajalise majanduspoliitika plaan otsib uusi konkurentsieeliseid, eesmärgiks on aastaks 2035. kasvatada Eesti majandus kahekordseks.
Ministeeriumi plaan seab eesmärgiks Eesti majanduse kahekordistamise.
Foto: Andras Kralla

Ettevõtlusorganisatsioonidele arvamuste saamiseks saadetud dokument sisaldab üheksat põhimõtet, mille alusel oleks vajalik meie majandust korraldada. Iga teemaarendus algab mõne tuntud ettevõtja tsitaadiga ehk dokumendis kajastatut on üritatud siduda reaalselt ettevõtlust mõjutavate probleemidega. „2024. aasta alguseks ei ole Eesti enam odava tööjõu ega toormega maa. Senised konkurentsieelised on ammendunud. Majanduse edasiseks arenguks tuleb avalikul ja erasektoril oma tegevused ümber hinnata ja võtta senisest jõulisem suund uutele konkurentsieelistele,“ öeldakse dokumendi sissejuhatuses.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077