Autor: Tööstusuudised.ee • 17. jaanuar 2024

TULEKUL | Loodusressursside aastakonverents 2024 "Tõde või tegu" võtab fookusesse kommunikatsiooni

Tänavu mais toimuval Äripäeva ja Tööstusuudiste loodusressursside aastakonverentsil arutletakse, kuidas muuta loodusressursside kasutamise teema käsitlemist objektiivsemaks.
Loodusressursside aastakonverents 2024 koos metaretkega toimub 9.-10. mail Rakveres.

9.–10. mail 2024 toimub Äripäeva ja Tööstusuudiste Loodusressursside aastakonverents „Tõde või tegu“, kus on fookuses maapõuevarade, metsa-, veevarude jm efektiivsem kasutamine kliimamuutustega kohanemise tingimustes. Meie loodusressursid on võtmetähtsusega, need on meie majanduse ja elujõu alus ning just nendest sõltub, kuidas suudame kliimamuutuste mõjudega toime tulla.

Kogu selle temaatika käsitlemisel on oluline roll kommunikatsioonistrateegial, millega manipuleerimine võib mõjutada poliitilisi ja tehnoloogilisi otsuseid ning mida kasutavad erinevad huvigrupid oma nõudmiste läbisurumiseks. Seepärast räägime, kuidas muuta loodusressursside kasutamise teema käsitlemist objektiivsemaks.

Konverents toimub kahel päeval, 9. ja 10. mail. Esimesel päeval (9. mai) on võimalik osaleda lisaprogrammis, milleks on metsaretk Aidu karjääridesse ja ühine õhtusöök. Teine päev (10. mai) on konverentsi põhipäev, mis toimub Rakvere AQVA Spa konverentsikeskuses.

Konverents on jagatud nelja sessiooni: TÕDE, RESSURSID MAAPÕUES, RESSURSID MAA PEAL ning VÄÄRTUSED ja TEGU.

PEAESINEJA on Soome Geoloogiauuringute Keskuse professor Simon Michaux, kes kõneleb teemal "Mustad luiged, valged luiged – ja mis võiks toimida?".

Konverentsi avab Rakvere linnapea Triin Varek.

Mõned teemad, millest räägime:

*Maavarade kaevandamise mõju kliimale (Rutt Hints, Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi maavarade ja rakendusgeoloogia osakonna juhataja);

*Tarkus kujundab loodusressursside väärtuse (Tarmo Soomere, Eesti Teaduste Akadeemia president ja TalTechi rannikutehnika professor);

*Ringmajadusel põhineva tööstuse rajamine Eestisse (Alar Saluste, R-S OSA Service juhatuse liige)

*Eesti metsandus kliimamuutuste valguses (Veiko Uri, Eesti Maaülikooli Metsanduse ja Inseneeria Instituudi, metsakasvatuse ja metsaökoloogia õppetooli metsaökosüsteemide professor)

*Beyond Fossils - puidust võtmed fossiilivabale tulevikule (Kaido Kukk, UPM-Kymmene Wood Oy (UPM Biocomposites) asepresident)

*Strateegiline visioon: kliimamuutused ja julgeolek (Peeter Tali, Riigikogu liige ja kommunikatsiooniekspert)

Toimub kaks põnevat arutelu:

*Kuidas pöörata usk ümber sisuliseks aruteluks? (Osalevad: poliitika- ja kommunikatsiooniekspert Marko Pomerants, Meta Advisory partner ja kommunikatsiooniekspert Rainer Laurits ja Kliimaministeeriumi asekantsler Kristi Klaas

*Kliimaseaduse mõju majandusele (Osalevad: kliimaminister Kristen Michal, Riigimetsa Majandamise Keskuse juht Mikk Marran, Eesti Energia juht Andrus Durejko, Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann

Konverentsi modereerib kommunikatsiooniekspert ja Powerhouse´i juht Janek Mäggi. Metsaretke juhib kogenud metsakasvataja ja ettevõtja Mart Erik.

Täispika programmiga saad tutvuda konverentsi kodulehel SIIN.

Pane end kirja!

Äripäeva ja Tööstusuudiste Loodusressursside aastakonverents 2024 "Tõde või tegu" toimub 9.-10. mail Rakveres, AQVA Spa konverentsikeskuses.

NB! Konverentsi põhipäev on 10. mai, kuid kuni 40 osalejal on võimalik osta pilet koos 9. mai lisaprogrammiga ehk koos metsaretke ja õhtusöögiga.

Põhiprogramm + lisaprogrammi soodushind 399 eurot + km (486,78 eurot koos km-ga) kehtib kuni 16. veebruarini.

Põhiprogrammi soodushind 299 eurot + km (364,78 eurot koos km-ga) kehtib kuni 16. veebruarini.

Täispika programmi ja registreerimisvõimaluse leiab SIIT.

NB! Osalejad saavad sooduskoodi, mis võimaldab soodushinnaga ööbida Rakvere AQVA Spas.

Kasuta võimalust ja tee pikk nädalavahetus kevadises Rakveres!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077