Autor: Toomas Kelt • 15. jaanuar 2024

Narva magnetitehas hakkab murdma Hiina monopoli

Tuleval aastal tootmist alustav Narva püsimagnetitehas on üks väheseid tootmisettevõtteid, mis hakkavad murdma Hiina monopoli selles valdkonnas. Lisaks Narvale on rajamisel üks analoogne tehas Euroopas ja kaks USAs.
Neo Perfomance Materials alustas püsimagnetite tehase ehitamist Narvas eelmise aasta juunikuus.
Foto: Liis Treimann

Haruldastel muldmetallidel põhinevaid püsimagneteid on maailmas väga vaja. Ilma nendeta ei saa ehitada elektriautosid ega tuulegeneraatoreid. Siiani on 90% toodangust tulnud Hiinast, oma osa on andnud ka Jaapani ettevõtted. Euroopasse magenetitehaste rajamine on toetanud Lääneriikide püüdeid vähendada oma sõltuvust Hiina tootjatest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077