Autor: Tööstusuudised.ee • 21. detsember 2023

Kortermajade tehaseline renoveerimine vajab kiirendamist

Riigikogu keskkonnakomisjon arutas hoonete renoveerimise kiirendamist naabruskonnapõhise ja tehaselise lähenemisega, et luua töökohti ja luua tingimused majanduskasvuks läbi keskkonna parandamisega seotud investeeringute.
Kortermaja tehaseline renoveerimine tähendab seda, et tehases tehakse valmis paneelid, mis kinnitatakse maja külge. Pildil pilootprojekt Sauel.
Foto: Targo Kalamees

Keskkonnakomisjoni esimehe Igor Taro sõnul on keerulise majandusolukorra tingimustes oluline aru saada, kuidas keskkonnaalased investeeringud saaksid aidata kaasa uuele majanduse ja inimeste heaolu kasvule. „Sellega tahame anda selge signaali erasektorile, et ettevõtted saaksid hakata enda strateegiaid ja samme vastavalt seadma. Huvitav oli kuulda ettevõtjate suust, et avaliku sektori poolt oleks tarvis abi tellija rolli täitmisel korteriühistute järeleaitamiseks,“ ütles Taro. “Hetkel jäi lahtiseks, kas selle ülesande peaks täitma riiklik struktuur, näiteks Kredex, või hoopis omavalitsus, mille võimekust on selleks tarvis tõsta.”

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077