Autor: Toomas Kelt • 17. november 2023

Tööstuse eksporti aitaksid tõsta poliitiline stabiilsus, taastuvenergeetika ja uued turud

Eesti tööstustoodangu eksport langes septembris aastataguse ajaga võrreldes 24 protsenti. Tööstusuudised uuris sektori juhtidelt, kuidas saaks meie tööstuse ekspordi taas kasvule pöörata. Juhid näevad selleks peamiselt kolme võimalust.
Samalaadseid mõtteid väljendati ka tööstussektori aasta tähtsündmusel Tööstuse äriplaan 2024.
Foto: Johanna Adojaan

Tööstussektori juhte küsitlesime novembrikuu alguses. Üldistatult saab vastustest välja tuua kolm teemat, mida peetakse ekspordi kasvu eeldusteks. Nendeks on riigi stabiilne majandus- ja rahanduspoliitika, taastuvenergia ja uute energiaallikate suurem kasutuselevõtt ning uute turgude leidmine. Toome lugejateni kuus mõtet, mis on seotud ekspordi kasvule pööramisega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077