Autor: Toomas Kelt • 10. november 2023

Soome Raute sai Metsä Groupilt oma ajaloo suurima tellimuse

Soome masinatootja Raute sõlmis Metsä Groupiga lepingu Äänikoski uue liimkihtpuidu-tehase sisseseade tarnimiseks. Tehingu väärtus on ligi 93 miljonit eurot.
Investeering Äänikoski uude LVL-i tehasesse ulatub 300 miljoni euroni.
Foto: Metsä Group

Raute teatel on Metsä Groupi tellimus nende tegevuseaja suurim. Raute tarnib tehasele kõik tootmisprotsessi tähtsamad sõlmed alates spooni treimisseadmetest kuni liimkihtpuidu pressideni. Tegu on automatiseeritud liinidega, mis põhinevad Raute uusimal tehnoloogial. Seadmed jõuavad tellijani 2025. aasta jooksul, need valmivad peamiselt Raute Lahti ja Kajaani tehastes.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077