Autor: Toomas Kelt • 29. september 2023

Eesti firma tahab toota miljon pilliroost joogikõrt päevas

Pilliroost joogikõrte valmistamisega tegelev ettevõte Reedest on alustamas suurtootmist – Prantsuse investorite toel saadud kolme miljoni eurone rahasüst lubab arendada tootmisliini võimekusega miljon kõrt päevas.
Ühekordsed pilliroost joogikõrred võivad asendada keelustatud plastkõrred. Kogused peavad aga olema meeletud.
Foto: Reedest

Joogikõrs on turul nõutud kaup, Reedesti arendusjuhi Sander Õuna andmetel kasutatakse iga päev maailmas ligi miljard joogikõrt. Senini on need enamuses olnud plastist, kuid alates 2021. aastast on Euroopa Liidus ühekordsete plastkõrte müük keelatud. Nõudlus pole aga kahanenud ja nii ongi juba aastaid otsitud plastkõrtele head looduslikku alternatiivi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077