Autor: Tööstusuudised.ee • 26. oktoober 2020

Joogikõrte tootja sihib digilahenduste abil tootmismahu kiiret kasvu

Pilliroost joogikõrte tootja Suckõrs on näide väikese tootmismahuga alustanud kohalikust start-upist, kes on sammumas automatiseeritud tootmise suunas ja püüdleb digilahenduste toel aina suuremate tootmisvõimsuste poole. Olulise tõuke selleks sammuks andis möödunud aastal tööstushäkil osalemine.
Tööstushäkil osalenud Suckõrs tahab tootmismahtu tublisti kasvatada.
Foto: Suckõrs

Suckõrsi materjalitehnoloogi ja partneri Sander Õuna sõnul oli aastatagune mõte jõuda masinaehituseni, mis võimaldaks esimesed protsessid automaatikaga tootlikumaks muuta.

„Koos oma partneri, GlobalReaderiga, hakkasime häkil otsima võimalusi pilliroost joogikõrte toorikute automaatseks lõikamiseks. Probleem oli keerukas eelkõige pilliroo kui loodusliku tooraine varieeruvuse pärast. Tahtsime leida automaatselt üles taime jätkukohad, mis tuleb välja lõigata ja hinnata ka jätkude vahelise ala pikkust optimaalse pikkusega kõrre lõikamiseks,“ kirjeldas Õun.

Praegu tegeleb ettevõte tööstushäkil loodud lahenduse edasiarenduse ning vajalike masinate arendus- ja ehitustegevustega. Õun usub, et juba lähitulevikus võimaldab häkil välja töötatud lahendus lõigata pilliroost joogikõrte toorikuid automaatselt ja seeläbi oluliselt kasvatada tootmismahte. Automaatsem tootmine võimaldab toodet valmistada parema hinnaga ja avab seeläbi tee ka suuremate vajadustega klientideni.

Paralleelselt tootmise arendamisega tegeleb Suckõrs usinasti ka tootearendusega ja testib lisaks kõrtele mitmeid täielikult looduslikke materjale, mida tarbekaupade tootmises rakendama hakata. „Veel sel aastal on Suckõrs turule tulemas uue silmapaistva jaepakendi ning ka ühekordsete kõrte pakenditega, mida illustreerivad ka uuendatud logo ja visuaal,“ avab Õun tulevikuplaane.

Tööstushäkk on EASi ja Civitta Eesti AS koostöös korraldatud kolmepäevane häkatoni formaadis üritus, kus tööstusettevõtete ja IT-ettevõtete esindajad saavad mentorite toel intensiivselt arendada tööstusvaldkonnas märgatud väljakutsetele digitaalseid ja automaatseid lahendusi. Oma ala ekspertide ja praktikute kaasamine võimaldab ettevõttel keskenduda oma väljakutse lahendamisele ja esmase prototüübi väljatöötamisele

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077