Autor: Tatjana Vakulenko • 28. september 2023

Jätkusuutlikkuse aruanded on vajalikud ja varsti paljudele ka kohustuslikud

Jätkusuutlik ettevõtlus annab konkurentsieelise – seda eriti eksportööridele – ja selle tähtsus ajas aina suureneb, kirjutab SEB jätkusuutliku panganduse juht Tatjana Vakulenko. Selleks, et koostada oma jätkusuutlikkuse tulemuslikkuse kohta kvaliteetne aruanne, on oluline mõista ja koguda keskkonna-, sotsiaal- ning juhtimisaspektidega (ESG) seotud andmeid.
Tatjana Vakulenko
Foto: SEB Pank

Ligikaudu 11 000 EL-is tegutsevat ettevõtet koostavad juba täna nn mittefinantsaruandeid. Nendeks on börsifirmad ja ettevõtted, mis annavad tööd rohkem kui 500 inimesele ning vastavad ka ühele kahest kriteeriumist – ettevõtte koguvarad ületavad 20 miljonit eurot või käive ületab 40 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077