Autor: Toomas Kelt, Sigrid Kõiv • 20. september 2023

Trüki- ja pakenditööstuse käibe TOP: kümme suurima käibega ettevõtet

Eesti trükitööstused ja pakenditootjad kasvatasid eelmisel aastal oma müügitulu keskmiselt viiendiku võrra, kõige enam kasvas see kümnes suurimas ettevõttes, selgub Äripäeva Infopanga koostatud trüki- ja pakenditööstuse konkurentsiraportist.
Pildil olev trükikoda K-Print jõudis trükitööstuste käibe TOPis kaheksandale kohale.
Foto: Toomas Kelt

Toome värskest trüki- ja pakenditööstuse raportist välja nii trüki- kui ka pakendiettevõtete käibe TOPid.

Trükitööstus

Tükitööstuse kogukäive oli 2022. aastal 276,9 eurot, kasv võrreldes üle-eelmise aastaga 18,7%. Pärast kahte varasemat aastat, mil müügitulu kahanes ja siis veidi kasvas, oli eelmine aasta esimene suurem kasvuaasta ning valdkonna käive oli viimase viie aasta suurim. Ettevõtete tegevusaruanded kirjeldavad, et müügitulu kasv tulenes tihti sisendhindade tõusust, mille tagajärjel kasvas ka toote-teenuse hind. Valdkonna koondkasum oli 13,5 miljonit eurot, kasv aasta varasemaga võrreldes 27,8%.

Äripäeva Infopanga trüki- ja pakenditööstuse konkurentsiraporti leiad SIIT!

Esimesel kohal trükitööstuse käibe TOPis on Kroonpress AS. Ettevõtte majandusaasta on tavapärasest erinev ning kasutatud on aruannet, mis käsitleb majandustulemusi 2021. aasta maist 2022. aasta aprillini. Selle perioodi käive oli 28 miljonit eurot, mis kasvas aasta varasemaga võrreldes 2,6 miljoni euro võrra. Müügitulust 13,4 miljonit eurot tuli Eestist, 5,4 miljonit Rootsist, 3,7 miljonit Norrast ja 2,3 miljonit eurot tuli Soomest. Valdav osa müügitulust tuli trükitöödest ja –teenustest. Kahjum oli 393 356 eurot, aasta enne oli kahjum 82 000 eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077