Autor: Pille Aarma, Lola Link • 19. september 2023

Kuidas on arenenud päikesepaneelide ja tuulikute materjalide taaskasutus?

Päikesepaneelide ja tuulikute paigaldamise kiire tempo juures tuleb mõelda ka sellele, mis saab edasi, kui nende kasutusaeg lõpeb, kirjutavad Keskkonnaagentuuri keskkonnaanalüüsi ja aruandluse osakonna juhtivspetsialist-analüütik Pille Aarma ja praktikant Lola Link ameti blogis.
Paarikümne aasta pärast on vaja lahendada küsimus - mis saab oma elutöö lõpetanud tuulikutest ja päikesepaneelidest?
Foto: Enefit Green

Tuulikute ja päikesepaneelide tööiga saab mõõta paarikümne aastaga - tuuliku eluiga on 25–35 aastat ja päikesepaneelil 25–30 aastat, peale seda on tegemist jäätmetega. Nii et juba varsti puutume kokku suure hulga tuuliku ja päikesepaneelide jäätmetega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077