Autor: Stiine Reintam • 13. september 2023

Siiri Lahe: Eesti tööstuse konkurentsivõimet halvavad energiamaksud vajavad lae kehtestamist

Oleme pöördunud valitsuse poole palvega Eesti tööstuse konkurentsivõimet halvavatele energiamaksudele lagi kehtestada. Otsime iga päev lahendusi, et tehast käigus hoida, rääkis Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe.
Siiri Lahe lisas, et Estonian Celli EBITDA on sügavas miinuses ja ettevõte on avanud kõikide sisendhindade lepingud.
Foto: Andras Kralla/Äripäev

Estonian Celli müügitulu oli tänavu juulis 38% võrra väiksem kui aasta tagasi. "Ehkki meie peamisel koduturul Euroopas on üldine nõudluse langus, on Estonian Cell maailmaturul nii väikese mahuga tootja, et õige hinna korral leiaksime müügivõimaluse kogu tehase täismahus toodangule. Sellele vaatamata on meil olnud mitu pikemat seisakut ja ülejäänud aja oleme töötanud 70% võimsusega," rääkis Siiri Lahe Äripäevale.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077