Autor: Toomas Kelt • 28. august 2023

Vene turule minna oli lihtne, lahkumine keeruline ja kallis

Paljud Lääne ettevõtted nägid varasemalt Vene turul suuri võimalusi ja alustasid seal majandustegevust, kuid Venemaa alustatud sõda Ukrainas on muutnud nende olukorra raskeks. Sanktsioonid ja avalik arvamus survestavad ettevõtteid Venemaalt lahkuma, kuid Venemaa valitsus teeb sellele kõikvõimalikke takistusi.
Venemaa, kas sa läksid hulluks? Nii küsis meeleavaldaja Tallinnas Venemaa saatkonna ees. Venemaa "hullus" on ulatunud ka majandusse.
Foto: Liis Treimann

Maailma mastaabis ei ole Metaprindi juhtum midagi üllatavat. Yale'i ülikooli teadlased on alates sõja algusest jälginud Venemaal tegutsevate Lääne ettevõtete käitumist. Nende andmetel lõpetas oma tegevuse Venemaal üle tuhande välisettevõtte, kuid ligikaudu kakssada ettevõtet jätkavad seal oma tavapärast tegevust. Veel 178 ettevõtet on peatanud investeerimise ja piiranud oma tegevust, kuid on endiselt Venemaal kohal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077