Autor: Toomas Kollamaa • 23. august 2023

Aasta teises pooles on oodata vanametallituru kosumist

Lähiajal mõjutavad vanametalliturgu nii oodatav inflatsioonimäärade vähenemine kui ka potentsiaalne automaks Eestis, kirjutab Kuusakoski juhatuse liige Toomas Kollamaa värskes metallituru ülevaates.
Sel aastal on tavapärasest suurem huvi autorumude müümise vastu vanametalliks.
Foto: Pixabay

Rahvusvaheline vanametallikaubandus vähenes sel poolaastal kaheksa protsenti võrreldes eelmise aasta sama ajaga (v.a ELi-sisene kaubavahetus). Aasta esimeses pooles langes maailmas terase tootmine 1,1%, Euroopa Liidus koguni 10,9%. Aasta teises pooles üleilmne vanametallikaubandus ilmselt kosub.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077