Autor: Toomas Kelt • 5. juuli 2023

Puidutööstuses on ülemaailmne kriis

Ehitusmahtude kiire langus ning väga kõrged puiduhinnad on tekitanud ebakindlust saematerjal tootvates ettevõtetes. Saksamaa Saeveskite ja Puidutööstuse Assotsiatsioon ennustab saetööstustele suuri raskusi juba lähiajaks.
Saematerjali nõudluse langus on probeelm kogu Euroopa saeveskitele.
Foto: Toomas Kelt

Saksamaa on üks maailma suurimaid saematerjali tootjariike. Ehitussektori madalseis on aga vähendanud oluliselt nõudlust saematerjali järele ning suurem osa saeveskitest on pidanud juba „korrigeerima“ oma toomistegevust. Korrigeerimine tähendab siinkohal tootmismahtude vähendamist ja töötajate koondamist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077