Äsja Pääsukesemärgiga pärjatud tooted läbisid edukalt testimise ja tootearenduses on seljataha jäänud pikk väljatöötamise periood. Mahemarmelaadi tootja Minna Sahver juht Siret Elmi sõnul on neil tänaste toodete saamiseks tulnud läbi käia 13-aastane arengutee.

- Pääsukesemärgiga tooted
- Foto: EPKK
„Unistus teha marmelaadi šokolaadis oli isegi kauem. Kui tuli Covidiaegne piirangute periood, sain pühenduda tootesarja väljatöötamisele,“ rääkis Siret Elmi. „Kuna meie toodetest on kõik koostisosad taimsed, siis otsustasime kasutada marmelaadi ümber tumedat šokolaadi,“ lisas ta. Suurest pühendumisest annab märku ka see, et marjad ja puuviljad on mahedad ja metsamarjad on korjatud ainult tunnustatud mahealadelt. „Ma arvan, et üks hea toode ei pea olema lihtne,“ kommenteeris Elmi eksklusiivseid käsitööna valmistatud marmelaaditooteid.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda andis toidumärgise „Tunnustatud Eesti toit“ ehk Pääsukesemärgi kaheksale Eestis toodetud toidutootele, nende hulgas oli ka Eesti Pagari uudistoode Peremehe Põrandaleib, mille esmatootmine oli samal nädalal.
Eestist pärit toit paistab positiivselt silma, sest on Euroopa Toiduohutusameti seiretulemuste järgi üks maailma puhtamaid. Eurostati viimaste andmete järgi on Eesti põllumajandus ka euroliidu viie kõige vähem taimekaitsevahendeid kasutava riigi hulgas. Eestis toodetud puhta ja kvaliteetse toidu aitab poelettidelt üles leida Eesti tuntuim toidumärgis Pääsukesemärk.
Tööstusettevõtte tööprotsesside edukus algab töökindlatest ja vastupidavatest seadmetest. Lahendused, mis taluvad äärmuslikke töötingimusi ning toetavad kiiret ja täpset andmetöötlust, muudavad igapäevaprotsessid sujuvamaks ja efektiivsemaks. Tööstusseadmed aitavad vähendada seisakuid, tõsta tootlikkust ja kindlustada tööprotsesside sujuvuse ka karmides oludes ‒ olgu tegemist laohalduse, tootmise, toodete etiketeerimise või andmesisestuse ja -vahetusega.