Autor: Toomas Kelt, Sigrid Kõiv • 29. mai 2023

Puidutööstuse käibekasvu TOP: energiapuit tegi puhta töö

Esimese kvartali puidutööstuste käibekasvu TOPi etteotsa tõusid nii esma- kui järeltöötlejate osas energiapuiduga tegelevad ettevõtted. Esmatöötlejatest kasvatas enam käivet hakkepuidu tootja Reinpaul, järeltöötlejatest pelletitootja Graanul Invest, selgub värskest Äripäeva Infopanga puidutööstuse kvartaliraportist.
Graanul Investi pelletitööstus.
Foto: Raul Mee

Esmatöötlejateks liigitatakse puidutööstusettevõtted, kelle tooraineks on otse metsast tulev ümarpalk. Nende hulka kuuluvad näiteks saematerjali tootjad, aga ka hakkepuidu tootjad. Nende seast tuleb ka esmatöötlejate käibe kasvu TOPi võitja – Reinpaul OÜ. Ettevõtte esimese kvartali käive oli 9,7 miljonit eurot ja see kasvas aastaga 5,3 miljoni euro võrra. Viimase nelja kvartali käive oli 30 miljonit eurot ja see kasvas aastaga 13,5 miljoni euro võrra. Töötajaid oli ettevõttes esimeses kvartalis 82 ja nende arv kasvas aasta varasemaga võrreldes 9 inimese võrra.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077