Autor: Lotte Parksepp, Tartu Teaduspargi turundus- ja kommunikatsioonijuht • 4. aprill 2023

Tehisintellekti kasutamine tööstusettevõttes on elu ja surma küsimus

Juturobotid ja süstematiseeritud fotopangad – AI ehk tehisintellekt on viimaste aastate jooksul pannud ühiskonna kihama. Erinevate AI lahenduste kasutamine on lõbus ja kiire, rääkimata uue tehnoloogiaga kaasnevast põnevusest. Tööstusettevõttes võib aga tehisintellekti kasutuselevõtt määrata jätkusuutlikkuse ja konkurentsivõime ning pikas plaanis ka ellujäämise.
AI- ja diginõustaja Lauri Antalainen.
Foto: Tartu Teaduspark

"Kohati ettevõtteid hirmutab, et mis tehisintellekt, meil pole siin sellega küll midagi teha, oleme alles baastaseme ettevõte. Tegelikult on igal tööstusettevõttel võimalik tehisintellekti või selle eeldustehnoloogiaid edukalt rakendada" selgitab Lauri Antalainen, digi- ja AI nõustamise konsultant. Antalainen usub, et isegi kui ettevõte pole veel küps tehisintellekti kasutusele võtma, on võimalik katsetada eeldustehnoloogiaid ning muuta nende abil oma ettevõtte töö tõhusamaks ja kasumlikumaks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077