Autor: Toomas Kelt • 7. veebruar 2023

Tööstusmetallide hinnad on tõusuteel

Detsembris jätkasid tööstusmetallide hinnad maailmaturul tõusu, kirjutab MetalMiner. Eelkõige seostatakse metallide hinnatõusu Hiina koroona-poliitika leevendamisega, mis juba on toonud endaga kaasa tehnoloogiasektori aktsiate hinnatõusu. Metallide hinnad on aga tugevas korrelatsioonis aktsiaturuga.
Kasvav Hiina nõudlus võib tõsta kõigi tööstusmetallide hindu, ka terase.
Foto: Worldsteel

Hindade tõusu toetavad nii taastuv Hiina majandus, nõrgenev dollar ja järjest kasvavad ootused, et ülemaailmne majanduslangus ei pruugigi olla nii hull, nagu kardeti. Oodatakse ka Hiina ehitussektori seisundi tugevnemist, eriti juhul, kui seda toetab ka riik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077