Autor: Tööstusuudised.ee • 26. jaanuar 2023

Hiina majanduse taasavamine võib vanametalli hindu tõsta

Hiina majanduse taasavamise mõju toorainete nõudlusele on tohutu ja seda saab tõenäoliselt aasta teises pooles ka tunda, kirjutab Kuusakoski juhatuse liige Toomas Kollamaa vanametallituru ülevaates. Mitmed rahvusvahelised analüüsiettevõtted ennustavad seetõttu ka metallide hinnatõusu.
Kas prügi või varandus? Eelmisel aastal langenud vanametalli hinnad võivad sel aastal tõusta.
Foto: Pixabay

Alumiiniumi hinnad tõusid 2022. aasta esimeses kvartalis väga kiires tempos kõrgustesse, et asuda seejärel taas maanduma. Kui märtsis oli alumiiniumi tonni hind kerkinud lausa 4000 USA dollarini, siis septembris oli see langenud juba 2080 dollarile. Alumiiniumiturul oli üsna rahutu aasta – peamisteks mõjuriteks Venemaa kallaletung Ukrainale, kõrged energiahinnad ja energiakriis Euroopas ning Hiinas ja hirm majanduslanguse ees.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077