Autor: Tööstusuudised.ee • 6. veebruar 2023

Tööstustoodang läks eelmisel aastal langusesse

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted 2022. aastal püsivhindades 1,9% vähem toodangut kui aasta varem. Toodang kasvas tööstuse kolmest sektorist kahes: mäetööstuses 7,3% ja energeetikas 5,4%, kuid kahanes töötlevas tööstuses 2,7%.
Mööbli tootmine vähenes eelmisel aastal kümme protsenti.
Foto: Toomas Kelt

„2022. aasta algus oli töötlevale tööstusele hea – parim kuu oli märts, mil töötleva tööstuse toodang kasvas aastaga 6,7%,“ sõnas statistikaameti analüütik Helle Bunder. „Alates juunikuust võis täheldada töötleva tööstuse mahtudes langust. Aasta kõige nõrgemaks kuuks kujunes november 13,1 protsendilise langusega,“ lisas Bunder.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077