Autor: Tööstusuudised.ee • 30. jaanuar 2023

Masinatööstuse käibe TOP: 20 suurima käibega ettevõtet

Masinatööstuse eelmise aasta koondkäive oli ligikaudu 588 miljonit eurot ja see kasvas aastaga veidi üle viie protsendi, selgub Äripäeva Infopanga värskest masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportist. Suurima käibega oli Hekotek. Toome lugejateni käibetabeli 20 esimest.
Hekoteki juht Heiki Einpaul.
Foto: Andras Kralla

Masinatööstuse valdkond on Eestis suhteliselt väike, ning seetõttu on üksikute ettevõtete mõju üldistele näitajatele ka suhteliselt suurem. Valdkonnas on 74 ettevõtet, neist 69 ületavad 1 miljoni eurost käibepiiri. Nelja viimase kvartali koondkäive oli 587,5 miljonit eurot ja see kasvas aasta varasemaga võrreldes 21,7%. Aasta esimese kolme kvartali jooksul oli käibe kasv keskmisel või sellest kõrgemal tasemel, neljandas kvartalid käibe kasv pidurdus suhteliselt järsult ja jäi 2,5% juurde.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077