Autor: Toomas Kelt • 5. jaanuar 2023

Hiina edestas USAd tööstusrobotite kasutamises

Hiina investeeringud tööstusrobootikasse on tõstnud riigi robotite kasutamises esmakordselt USAst ettepoole, selgub World Robotics 2022 aruandest. 2021. aastal tõusis Hiina viiendaks kõige enam tööstusroboteid kasutavaks riigiks Lõuna-Korea, Singapuri, Jaapani ja Saksamaa järel.
Mobiiltelefone koostavad tööstusrobotid.
Foto: IFR

2021. aastal oli Hiinas 10 tuhande töötaja kohta tegevuses 322 tööstusrobotit, maailma keskmine on 141 robotit 10 tuhande töötaja kohta. Rahvusvahelise robootikaföderatsiooni IFR andmetel kasvas keskmine robotite kasutamine tööstuses üle maailma viimase kuue aastaga kahekordseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077