Autor: Veronika Shirokova • 27. detsember 2022

Tööstuses toimuvaid protsesse saab nüüdsest jälgida reaalajas

Virumaa kolledži masinaehituse- ja energiatehnoloogia protsesside juhtimise ning telemaatika ja arukate süsteemide õppekavade õppejõud ja tudengid töötasid koostöös ettevõtetega välja treeningseadmed, mis võimaldavad tööstuses toimuvaid protsesse jälgida reaalajas, Tehtut tutvustab TalTech´i Virumaa kolledži masinaehituse- ja energiatehnoloogia protsesside juhtimise õppekava programmijuht Veronika Shirokova.
Foto: Pixabay

Tööstusprotsesside modelleerimiseks ja jälgimiseks loodi reaalajas töötavad digitaalsed treeningseadmed, lisaks koostati kaks digitaalset õpiobjekti: masinaelementide ja ajami õpimudelid. Erinevaid parameetreid sisestades on võimalik modelleerida ajamite erinevaid töörežiime ning seeläbi täpselt ennustada ja kõrvaldada võimalikke rikkeid laagrites ja võllides. Seadmete seisundi monitooring viidi läbi kaugjuhtimise teel, salvestades suuri andmekogusid reaalajas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077