Autor: Tööstusuudised.ee • 1. detsember 2022

Kogukonna otsustamisõigus riigimetsa majandamise üle suureneb

Valitsus otsustas riigikogusse saata metsaseaduse ja planeerimisseaduse muudatused, mis määravad, kellega ja kuidas metsamajandamistöid kogukonnametsades planeerida ja kooskõlastada.
Kui seadusemuudatus leiab RIigikogus heakskiitu, suureneb kogukondade õigus rääkida kaasa RMK metsamajandustöödel.
Foto: Toomas Kelt

Keskkonnaminister Madis Kallas selgitas, et metsaseaduse muudatus tagab kohaliku omavalitsuse senisest suurema rolli kogukonnametsade tuleviku üle otsustamisel. „Metsaalad, mille metsamajandamistööde planeerimisse tuleb kaasata kohalik kogukond või elanikud, saab määrata nüüd kindlaks juba üldplaneeringuga. Kui see pole üldplaneeringuga võimalik, sest näiteks planeeringu menetlus on jõudnud lõppjärku, siis on kohaliku omavalitsuse volikogul võimalik määrata alad planeeringut koostamata. Sellisel juhul tehakse see avatud menetlusena ehk kohalike arvamust küsides. Igal juhul tähendab muudatus kohalikele omavalitsustele suuremat otsustustvõimalust ja samas ka kohustust kogukonnametsade majandamisel kaasa rääkida,“ ütles keskkonnaminister.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077