Autor: Tööstusuudised.ee • 7. november 2022

Keskkonnaminister: riik saab kohalikke omavalitsusi veel enam metsandusteemasse kaasata

„Kohalike omavalitsuste kaasamine Eesti metsandusküsimustesse on seni olnud pigem tagasihoidlik ning riik peab siin initsiatiivi näitama,“ ütles keskkonnaminister Madis Kallas Pärnus toimunud metsanduse infopäeva järel. „Kohalikud omavalitsused seisavad oma inimestele kõige lähemal, seega on nende mõtted väga oodatud. Ühine dialoog viiks meid lähemale ühiskondlikule kokkuleppele, kuidas me Eesti metsi hoiame ja majandame.“
Keskkonnaminister Madis Kallas.
Foto: Toomas Kelt

Keskkonnaministeerium, Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja Riigikogu keskkonnakomisjoni esindajad on viimastel nädalatel kohtunud Eesti omavalitsustega, et saada teada nende ootused selle kümnendi metsanduse arengukavale. Kohtumistel on tõstatatud küsimusi, kuidas reageerida metsakahjustuste korral, mil moel saaks inimesi kaasata aruteludesse kogukonna metsade üle jne. Kõlama on jäänud ka mõte, et omavalitsused vajavad metsanduses riigilt rohkem tuge, seda nii teadmiste kui ka ressursside näol.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077