Autor: Tööstusuudised.ee • 28. november 2022

Paldiski LNG terminalis gaasi vastu võtta ei saa

Alexela ja Infortar esitasid Eleringile liitumistaotluse sooviga tuua käesolevaks talveks Paldiskisse ujuvterminal. Elering viidates tehnilistele asjaoludele seda võimalikuks ei pea, mis tähendab, et vastupidiselt valitsuse otsusele jätab Elering LNG vastuvõtuvõimekuse Paldiskis 30. novembriks loomata.
Paldiski terminalis saab laev silduda, kuid ühtegi gaasimolekuli sealt torudesse lasta ei saa.
Foto: Infortar

„Kuna Soome Inkoo terminal pole endiselt valmis ning Eestile lubatud eelisligipääs puudub, oleme jätkanud võimaluste otsimist ise ujuvterminal rentida ja hakata gaasi juba detsembris torudesse laskma, seepärast tegime ka 11. novembril liitumistaotluse, millele saime eelmine nädal vastuse, et gaasi Paldiskisse lähiajal tuua ei saa,“ märkis Infortari tegevjuht Martti Talgre.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077