Autor: Tööstusuudised.ee • 22. november 2022

Avanes uus toetus tootmisettevõtete ärimudeli muutmiseks

EASi ja KredExi ühendasutus avas uue tootmisettevõtja ärimudeli muutmise toetuse, mille kogueelarve on 8,7 miljonit eurot. Toetuse eesmärk on aidata Eesti tööstussektoril astuda esimesi samme rohepöörde suunas, toetada ettevõtteid ringmajanduse põhimõtete juurutamisel ning rohearenduste elluviimisel.
Teisaldatavaid vaheseinasüsteeme tootev Wallenium osales toetuse väljatöötamise raames roheauditi pilootprojektis. Walleniumi asutaja Endrus Arge sõnul pole roheteemadele varem süsteemselt mõeldud.
Foto: Tairo Lutter

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvani sõnul on majanduses keerulised ajad, mil meie ettevõtete jaoks on kriitiline olla paindlik ning uuendada oma ärimudeleid – nutikas on selleks kasutada ka rohepöörde eesmärgil eraldatud Euroopa Liidu vahendeid, et olla konkurentsivõimelised nii lähitulevikus kui ka pikemas perspektiivis. „Käesolev meede annab ettevõtetele võimaluse muuta oma tootmisprotsessid tõhusamaks ning luua kõrgema lisandväärtusega uuenduslikke tooteid. Riik toetab tootmisettevõtete ärimudelite muutust, et aidata ettevõtetel lisandväärtust kasvatada ning olla muutunud olukorras konkurentsivõimelisemad – seda nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt,“ selgitas Järvan.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077