Autor: Jukka Patrikainen • 8. november 2022

ABB Balti riikide juht: konkurentsitult suurim energiaefektiivsuse kasv peitub tööstuses

Käimasolev energiakriis on säästmise ja jätkusuutlikkuse lahendusi otsima pannud nii iga ettevõtte kui koduse majapidamise. Vähem tähelepanu on saanud tõsiasi, et kaalukauss, mis määrab suuna jätkusuutlikumale ja energiaefektiivsemale tulevikule, peitub tööstuses, kirjutab ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen.
"Me ei ole ju valmis ostma autot, mis võtab 100 kilomeetri läbimiseks 10 liitrit kütust. Samamoodi ei ole jätkusuutlik jätta tööstusseadmete energiakulu ja laiem jalajälg tähelepanuta," kirjutab ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen.
Foto: Raul Mee

Kui suures pildis kasvatab tehnoloogiarevolutsioon kõikjal maailmas energia nõudlust, siis sellega koos sünnivad ka jätkusuutlikumad ja säästlikumad lahendused. Kõrged energiahinnad on kahtlemata energiakulude optimeerimise vajaduse, aga ka huvi ja nutikad lahendused tõsiselt päevakorda toonud. Ent üksikutest majapidamistest tuhandeid kordi suurema efekti saavutamiseks tuleb pilk suunata tööstusesse, kuhu liigub suurim osa elektrienergiast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077