Autor: Harro Puusild • 1. november 2022

ABB tippjuht: ees ootab suur energiahüpe

Kui koroonapandeemia tõi suure hüppe tehnoloogia kasutamises, siis energiahüpe saab olema samuti suur, märgib ABB Põhjamaade juht Pekka Tiitinen. "Vajame rohkem taastuvenergia tootmist," sõnas ta.
ABB Põhjamaade juhi Pekka Tiitineni sõnul on nüüd paraku selge, et Venemaad usaldada ei saa ja Euroopal tuleb teisi energialahendusi leida.
Foto: Harro Puusild

Praegune energiakriis kiirendab investeeringuid päikeseparkidesse ja rohepööre on vajalik, rääkis ABB Põhjamaade juht Pekka Tiitinen hiljuti ABB Jüri tööstuslinnakus toimunud uue päikesepargi avamisel Tööstusuudistele. "See on väga oluline, sest Venemaa agressiooni tõttu peab Euroopa tegema kiiremaid samme, et rohepööret kiirendada," nentis Tiitinen ja prognoosis, et sõda toob roheenergia investeeringud aastaid ettepoole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077