Autor: Martin Johannes Teder • 25. oktoober 2022

Keila uksetehas koondab kõik töötajad ja läheb pankrotti

Viimased uksed suurtele laevadele lähevad Keilast tegutsevast uksetehasest Saajos välja novembri alguses. Seejärel koondab firma kõik 34 töötajat ja paneb uksed kinni.
Saajos ASi tootmine 2013. aastal. "Viimane tarne läheb välja nädala lõpus, siis on meie töö tehtud," ütles ettevõtte tegevdirektor.
Foto: Andras Kralla

Saajose tegevdirektor Priit Raud rääkis, et omanik otsustas Eestis tegevuse lõpetada ning lükkas käima pankrotiprotsessi.

Raua sõnul läks olukord raskeks 2021. aastal, kui hinnad läksid püstloodis üles. Energia hinnatõus, transpordi kulude tõus, muude kulude tõus, loetles Raud. “Kui kasumlikkus väheneb, hakkab omanik tuleviku peale mõtlema,” sõnas ta. Töötukassale teatas Saajos, et ettevõte on maksejõuetu.

23 aastat tegutsenud Saajos AS toodab peamiselt tuletõkke- ja turvauksi suurtele laevadele. Firma kuulub soomlastele, kellel on üks ettevõte Soomes ja teine Eestis. Soomes tegevus jätkub.

Saajos koondab 34 töötajat, kellele lisanduvad Raua sõnul veel mõned, kes on tööl teiste lepingutega. “Osa läheb sõprade-konkurentide juurde, osa läheb vabale turule. Praegu paistab nii, et seda muret inimestel pole, et nad tööd ei leiaks,” rääkis Raud. Tema sõnul nii Keila kandis kui ka mujal leiavad inimesed töö suhteliselt kergesti.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077