Autor: Toomas Kelt • 6. oktoober 2022

Vase ja tsingi hinnad tõusevad

Vase ja tsingi hinnad tõusid täna Londoni metallibörsil (LME) märkimisväärselt peale uudist, et LME keelas Venemaalt metalli tarnimise.
Vase hind on viimasel ajal olnud languses.
Foto: Pixabay

Keeld puudutab metallitootjat Ural Mining & Metallurgical Co (UMMC) ja selle tütarettevõtteid. Suurbritannia valitsus kehtestas UMMC omaniku Iskander Makhmudovi suhtes sanktsioonid. UMMC on üks suurimaid vase ja tsingi tarnijaid. Tsingi hind tõusis 4,4% ja vase hind 2,4%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077